Puisi: Penjaranya Neraka

New Post From LH

Assalamualaikum dan hye semua,

Jadi, alkisahnya masa PKP dilanjutkan sampai 28 April hari tu. LH ada tulis satu puisi ni dan LH deklamasikan lepas tu upload di youtube. 

LH rasa macam nak berkongsi pula di blog ni. Hehe. 



Selamat mendengar ya semua. Pakai earphone untuk efek yang lebih baik, lebih feeling gitu. 

Kalau korang nak kolabarasi berpuisi dengan LH, atau nak LH narasikan puisi korang, takpun korang ada idea nak dikongsikan, boleh emel LH di LampuHijau

Dengan ini juga, kalian jangan lupa untuk subscribe channel LH tau, Lhijau Official. 

Apa pun jangan lupa untuk komen dan share entri LH. Jangan lupa untuk follow blog LH juga. 

Comments

  1. saya cuba nak masukkan link ke senarai bloglist saya
    tapi tak dapatlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, macam mana ek? Nanti saya godeng-godeng tanya google saya back balik dekat siti ye

      Delete
  2. pandai berpuisi...kdg2 puisi ni seseorang meluahkan perasaan..tp ada yg membaca tk phm isi kandungan puisi ...truskan berpuisi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang orang yang berpuisi tu mmg dia nak luahkan perasaan, tapi dengan maksud tersirat. Maknanya kalau orang nak faham, kena fikir sendiri. Macam tulah

      Delete
  3. nice poem. my opinion, background musoc tu tak buatkan lebih feel nak hayati puisi. maaf pendapat saya je. maybe kita boleh collab one day. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah. Maksudnya better tanpa bgm ke macam mana?

      Delete
  4. Puisi yang menarik... memang meresap ke dalam jiwa bait-baitnya dan feel sangat berkenaan ke'terpenjara'an tu... saya juga peminat puisi dan suka menulis puisi... mungkin juga suatu hari nanti kita boleh collab... insyaAllah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun suka baca puisi. Saya selalu terfikir apa yang di dalan fikiran penulis tiap kali baca puisi. InsyaAllah boleh collab satu hari hari nanti.

      Delete
  5. LH memang seorang berjiwa seni dna berbakat besar. Saya tak arif bab bab ni. Tapi suka tengok orang deklamasikan sajak, buat puisi sebab bahasanya puitis, tersirat dan tersurat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba-cuba tulis puisi. Mula-mula memang rasa payah.

      Delete
  6. Minat puisi juga yee..nanti Sis dengar..ni guna hp komen, dulu masa sekolah, Sis suka gak tulis puisi, maklum lee belajar aliran sastera kan hehehe...tapi lama dah tak menulis, nanti nak try juga laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wow. Seronok tu belajar sastera. Suka ayat bunga-bunga

      Delete
  7. Awak pun pandai berpuitis mcm bae. Kagum tgk yg pandai susun ayat utk buat puisi. Za tak reti. Pantun bole la. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. LH tak reti pantun pula. Berpuisi LH reti lah. Haha.

      Delete
  8. mendgr dan meletakkan diri di tempat org yg berpuisi.
    then, maksud tersirat tu pendgr akan dpt grab.
    aida ni dgr bolehlah. nak berpuisi gini :) hu hu hu tak cukup kata-kata bunga, LH.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebenarnya puisi ni pun dapat menginspirasikan orang lain.

      Delete
  9. Nice poem and touching wording. But the music can't bring out the feel. Too romantic. But I impress with your poem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Next time i read the poem without music. Hehe.

      Delete
  10. Nice video. But for me betul lah background music terlalu kuat sikit. Nice try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. First time deklamasikan puisi. Macam tulah

      Delete
  11. Wah bestnya pandai menulis puisi. Btw musik tu macam sesuai untuk dinner date pulak hehe. btw good job .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Payah nak cari musik yang sesuai. Mungkin lebih baik tanpa musik

      Delete
  12. ASsalamualaikum LH. Saya pun, last deklamasi waktu sekolah je. Memang rindu. LH Kuantan kat mana? Saya pun selalu ke Kuantan, musim PKP ni je terperap rumah.

    ReplyDelete
  13. ASsalamualaikum. Teruskan berkarya!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular read