Skip to main content

Posts

Recent Posted

Aidilfitri 2020: Raya PKP

New Post From LH
Assalamualaikum dan hye semua,
Hari ni 24 May 2020 bersamaan 1 Syawal 1441 Hijrah merupakan Raya Aidilfitri bersejarah untuk seluruh manusia di dunia ini. 
LH mengucapkan selamat hari raya semua. Dah lama LH tak post entri di blog ini. Lh agak sibuk kebelakangan ni, dengan exam dan assignmentnya. Nak kena kejar semua. Tapi, hari ni, LH nak catatkan sejarah di sini, Aidilfitri 2020 merupakan aidilfitri pertama yang kita semua terpaksa memecah tradisi. 
Raya PKP tahun ni memang agak berbeza. LH nak berkongsi pengalaman Raya Aidilfitri 2020 supaya menjadi sejarah dan iktibar buat semua. 
Beraya hanya dirumah Biasanya kalau hari raya, jalan raya mesti penuh dek kereta-kereta. Semuanya pakat nak pergi beraya rumah kawan lah, rumah saudara lah, rumah siapa-siapa yang kita kenal. 
Tak lupa juga, dijemput kenduri dan menjemput kenduri. Semua pakai baju cantik-cantik, mekap lawa-lawa.
Tapi tahun ni, kita cuma kena beraya di rumah saja. Boleh melawat dan menziarah, tapi itu pun cuma ad…

Latest posts

Puisi: Penjaranya Neraka

Segmen Pertukaran Bloglist oleh Abam Kie

Segmen Bloglist 2020 by Cik Miela

Segmen Bloglist PKP 2020

Segmen Bloglist SitiYangMenaip 1/2020

Idea Dessert Ramadan: Dadih Jeli

Idea dessert ramadan: Murtabak maggi+mee sedap

Idea Dessert Ramadan: Roti Puding Mudah

Trip to Perak: Episode Pasir Salak